1 Aralık 2011 Perşembe

Ispanaklı Krep Böreği

Kullanılan Malzemeler:
 
Krep için
3 kahve fincanı süt
3 kahve fincanı un
2 yumurta
    Az miktarda tuz
Ispanaklı harç için
Yarım kilo kadar ıspanak
1 orta boy soğan
1,5 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
Tuz, karabiber

Beşamel sos için
2 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı un
750 ml süt
Tuz
Üzeri için yarım çay bardağı kadar kaşar peyniri

Tarifin Hazırlanışı
 
Önce krep malzemelerini karıştırıp mikserle çırpıyoruz.
Sonra hazırladığımız malzemeyi yağsız bir tavaya, varsa krep tavasına kepçe yardımıyla tavanın tabanını kaplayacak şekilde döküyoruz.
Hamurumuzu sallayıp tavanın heryerine eşit dağılmasını sağlıyoruz.
Hamur çok ince dökülmeli. Eğer koyu kıvamlı geldiyse süt eklenip sulandırılabilir.
Akışkan olması gerekiyor.
Arkalı önlü pişiriyoruz. ( çabuk pişiyor ) Yaklaşık 7-8 adet krep olacak.
Kreplerimizi bir kenara alıyoruz....


Daha sonra ıspanaklarımızı güzelce yıkıyor ve suyunu iyice sıkıyoruz.
Tavaya ince doğradığımız ya da rendelediğimiz soğanımızı koyuyor.
Az yağda iyice pişmesini sağlıyoruz, üzerine ıspanağımızı, tuz ve karabiber ekliyoruz.
Biraz pörsüdüğünde ocaktan alabiliriz. Ocaktan indirdikten sonra beyaz peynirimizi ekliyoruz.


Beşamel sos için yağ ile unu kavuruyoruz ve üzerine sütümüzü azar azar ekliyoruz. Orta ateşte koyulaşana ve üzeri göz göz olana kadar pişiriyoruz.


Bütün malzemelerimiz hazır olduktan sonra yağlı kağıt serilmilş tepsiye önce 1 tane krep koyuyoruz.
Üzerine beşamel sos sürüyoruz her yerine dağıtıyoruz, Her krep için 2,5 yemek kaşığı sos yeterli oluyor. Beşamel sosun üzerine ıspanaklarımızdan biraz koyuyoruz.
Üzerine tekrar krep koyuyoruz, kreplerimiz bitene kadar aynı işlemi tekrar ediyoruz.
En üstteki krep üzerine sadece beşamel sos sürüyoruz kalan sosu da yanlarına sürüyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküyoruz.


Soğuk fırına verip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkarıp üçgen dilimler halinde servis yapabilirsiniz.



2 yorum:

  1. Çok severim:))yalnız ben tek tek sarıp üzerine beşamel kaşar rendesi fırınlıyorum .Oğlumla bayıla bayıla yeriz.Çok güzel görünüyor,bir dahaki sefere böyle denerim sevgilerle:)

    YanıtlaSil
  2. O şekilde de mutlaka sunumu çok şıktır.
    Ben hiç öyle denemedim.
    Bende birdahaki sefere seninki gibi deneyeceğim. :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil