3 Mart 2012 Cumartesi

Mısır Nişastalı Kurabiye

Ortaokul yıllarımdan beri çok beğendiğim, hatta tek beğendim kurabiye.
İlk olarak şimdi görüşemediğim o zamanlar en yakın arkadaşım olan Tuğbanın  annesi Nesrin teyzem yapardı.
Beğendiğimi öğrendiği andan itibaren de hemen her görüşmemizde yapardı.
Haftada en az 2 defa evlerine misafir olurdum, her seferinde bana birşeyleri sevdirmek için çırpınırdı.
O dönemlerde çok yemek seçerdim.
Çooook becerikliydi ve el lezzetide müthiş. ( Kulakları çınlasın )

Gelelim tarifimize;

Malzemeler:
- 2 paket mısır nişastası  ( 400 gr )
- 1 avuç un
- 150 g margarin
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı :

Önce margarin bir tavada eritilip soğutulacak.
Ardından yumurta ve şeker birlikte çırpılacak ve soğutulmuş margarinde eklenecek.
Sonra toz olan malzemelerde karışıma ilave edilip karıştırılacak.
İstediğimiz şekli verip önceden ısıtılmış fırında 12-15 dk arası pişirilecek.
Aslında benimki gibi altlarını yakmasanız daha iyi olur :)

Merdane ile açılması çok kolay değil avuç içimizde yuvarlayıp, elimizle bastırarak yassılaştıralım,
istediğimiz şekilde kalıplada şekillendirelim.
Yaklaşık 2 katı büyüyor. Tepsiye onuda dikkate alıp, aralıklı dizmenizi öneririm.

Afiyet olsun. :)



4 yorum:

  1. bende çok seviyorum bu kurabiyeyi kum gibi dağılıyor insanın ağzında, görüntüde harika olmuş, ellerine sağlık nazlıcım.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım. Bu kurabiye yumuşasa bile yine çok lezzetli oluyor.
    Yani ben çok seviyorum. :)
    Bu arada sende hamur işleri konusuna ilgilisin sanırım :)

    YanıtlaSil
  3. aynı tarifi ben elimde yuvarlayarak vapıyorum,benim de en sevdiğim kurabiyedir kendisi.ama bu aralar yapmamaya çalışıyorum,çünkü yaparsam gelir gider yerim bi tepsiyi diye korkuyorum:)afiyetler olsun canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bazen elimde yuvarlayarak yapıyorum. Kızın büyüdüğünde gör bak elinde yuvarlayabiliyormusun :)

      Sil